Miért Kell Egyedül Hagynia A Pattanásokat

Akne

Ez egy elfogadott igazság, hogy amikor egy friss, új pattanás jelenik meg, szinte elkerülhetetlen, hogy a vágy, hogy piszkálni, piszkálni, pop ott van. De mielőtt belemennél az üzletbe, gondolj arra, hogy mit csinálsz ezzel a csúnya helyen. Szorította ki a pattanás tűnhet, mint egy gyors fix, hogy vessen véget egy kínos helyzet, de harc az ösztön, hogy ásni, majd nyomja végül segít a bőr, sőt megszabadulni a pattanások még gyorsabb.

Legyen óvatos: a következő leírás, hogy mi történik, ha présel ki egy pattanás lesz több móka, mint a Dr. pattanás Popper videó, és lehet, hogy csak flip a gondolkodásmód, amikor tömöríti az arcát. Olvasson tovább, hogy megtudja, mi történik, ha nyomja, miért ez valószínűleg egy rossz ötlet, és mit lehet tenni, hogy mentse arc helyett.

Mi történik valójában, ha tömöríteni

Mielőtt elkezdené tanulmányozni a pattanások eltávolításának mechanizmusát, fontos, hogy teljes mértékben megértsük, hogy pontosan miről van szó. Az akne lényegében eltömődött, a pórusok gyulladtak. A Dermatológiai Akadémia szerint, amikor a pórusok eltömődnek olajjal, elhalt bőrsejtekkel vagy baktériumokkal, fertőzést okozhat, amely mitesszerek, fehérfejek, pustulák, papulák, csomók vagy ciszták formájában jelentkezik . Milyen típusú kiütést kap attól függ, hogy milyen nagy a fertőzés a pórusodban.

Ez mind elég durva, így csábító, hogy nyomja ki a rossz dolgokat a pórusokat, és megszabadulni örökre. De a pattanások kinyomása nem olyan egyszerű. A Dermatológiai Akadémia azt javasolja, hogy elkerüljék a pattanások szedését és összenyomását, mivel ez hegesedéshez vagy még rosszabb pattanásokhoz vezethet. Szerint a bőrgyógyász orvos a cikkben, nyomja meg a pattanás alapvetően okozza a felgyülemlett genny áthalad a bőrön, könnyezés, ami sérülések, gyulladás. “Alapvetően elszakítja a bőr felső rétegét, hogy eltávolítsa a bőr alá ragadt összes gennyet és törmeléket” – mondta. Undorító.

Sőt, a feltörés függősége nemcsak a tiszta bőr vágyával társulhat. Az International Journal of Dermatology-ban közzétett tanulmány összekapcsolja azokat a férfiakat, akik a pattanásokat egyidejűleg depressziós vagy szorongásos rendellenességre szorítják. A nők, akik szorítani azt mondják, hogy szenved egy “éretlen személyiség, ahol a bőr állapota szolgálhat a” segítségkérés.”

Miért kell elkerülni a pattanások megjelenését

A pattanás ilyen módon történő összenyomásával nem csak apró szakadást okoz a bőrön, hanem felszabadítja a bőr felszínén lévő pattanásba ragadt összes baktériumot is, lehetővé téve, hogy új pórusokat terjesszen és fertőzzön. Tehát néha, amikor kinyomsz egy pattanást, még tíz jön a temetésére. “Távolítsa el, és felszabadíthatja a fertőzés áradatát, amely még több pattanást okozhat” – magyarázza a videó A Business Insidernek . A videó idézi Michelle Rodriguez bőrgyógyászot, aki azt mondja, hogy a nehéz szorítás a bőr ideiglenes sötétedéséhez is vezethet.

Szorította ki vagy szorította ki a pattanás hozhat némi ideiglenes elégedettség a akne helyzet, de hosszú távon, akkor csak okozhat magának több bánat.

Mi a teendő ehelyett

Az első dolog, ha úgy érzi, hogy új áttörés jön, hogy ellenálljon a vágynak, hogy megérintse! Már megtanultad, milyen károkat tudsz okozni. Azonban a bőrgyógyászok, kozmetikusok mindent meg kell, hogy biztonságosan végre minden eltávolítást, amire szüksége lehet. Most, ez nem a szokásos napi betegség, de a nagyobb fájdalmas pattanások, megy az orvos lehet egy fantasztikus első lépés. Képesek megkerülni a rést, és megtámadni az érintett pórusokat kesztyűs kézzel és steril tűkkel, mielőtt egy speciális eszközzel eltávolítanák.

A bőrgyógyászok olyan helyi akne-gyógymódokat is előírhatnak, amelyek több hatóanyagot tartalmaznak, mint azok, amelyeket recept nélkül lehet megvásárolni. Mindig óvatosan, orvos felügyelete mellett kell használni őket, de nagyon hatékonyak lehetnek a súlyosabb esetek kezelésében. Az orális gyógyszerek, mint például az állandóan tárgyalt accutane, szintén hasznosak lehetnek a fájdalmas, tartós pattanások elleni küzdelemben, de ezeket is mindig óvatosan kell bevenni a bőrgyógyász receptje szerint.

Azonban a kis kiütések otthon, a legjobb, ha várni, majd kezelni termékek célja, hogy csökkentse a méretét, valamint a harcot a pattanások. A Dermatológiai Akadémia néhány tippet tartalmaz az enyhe pattanások kezelésére. Azt javasolják, hogy rendszeresen tisztítsa meg a bőrt, különösen izzadás után, valamint sisak vagy kalap viselése után. Tartsa tisztán a haját. Ha az olaj az arc bőrére kerül, eltömődött pórusokhoz vezethet. Próbáljon meg ne érintse meg az arcát a kezével. Olajok, baktériumok, piszok az ujjain is okozhat kiütések. De mindenekelőtt legyen óvatos a bőrrel, és legyen türelmes. Hagyja, hogy a gyengéd arctisztító végezze el a munkát, ne dörzsölje túl keményen. Mindenki kitör, és miközben a pattanás rossz időben történő kezelése aggodalomra adhat okot, a legjobb, ha hagyjuk, hogy egy rövid tanfolyamot vegyen igénybe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *